برخی از سخنرانی ها و ارائه های دکتر مهدی شاداب فر در طول سال های گذشته در مجموعه زیر جمع آوری گردیده اند. این سخنرانی ها و کارگاه های آموزشی عموما در قالب ویدیوهای کوتاه ضبط و ارائه گردیده اند تا در زمانی کوتاه قابل مشاهده باشند. امیدواریم که این مجموعه مورد استفاده دوستان و مخاطبان عزیز واقع گردد.
جذب هیئت علمی وزارت علوم برای دانشگاه هها و موسسات آموزش عالی در ایران از طریق فراخوان های وزارت علوم که دو بار در سال برگزار می گردد انجام می شود. این پروسه با این حال به دلایل مختلفی از جمله بالا بودن تعداد داوطلبان و تعداد بالای پرونده های ارسالی به نسبت زمانبر و پیچیده می باشد. بدین منظور در قالب چندین پست و ویدیوی از پیش ضبط شده به بررسی دقیق تر این پروسه و به اشتراک گذاری تجربیات شخصی در این زمینه پرداختیم.
در ذیل لیستی از همه مطالب تدوین شده ارائه گردیده است. در صورت تکمیل این مطالب در آینده این لیست آپدیت خواهد شد.
درس استاتیک، یکی از دروس پایه و اساسی در بسیاری از رشتههای مهندسی از جمله مهندسی عمران و مهندسی مکانیک می باشد. استاتیک دریچه ورود به دنیای مهندسی است و تقریباً اولین درسی است که دانشجویان را به صورت جدی وارد مسائل مهندسی میکند و به آنها مفاهیم و اصول اساسی مهندسی را آموزش میدهد. بنابراین، درک عمیق و آشنایی دقیق با مفاهیم استاتیک برای دانشجویان بسیار حیاتی است و زمینهساز موفقیت یا عدم موفقیت آنها در دروس تخصصی بعدی میشود. در این وبینار که با همکاری مکتب خونه برگزار شده است، سعی شده است تا در یک جلسه، مرور خوبی به محتوای استاتیک شده و دانشجویان را با انواع سوالات رایج در این درس و نحوه پاسخگویی به آنها آشنا سازد. این وبینار، برای دانشجویانی که علاقهمند به مرور درس استاتیک در زمان کوتاهی هستند، بسیار مفید واقع میشود.
این سخنرانی مربوط به یک وبینار آموزشی می باشد که توسط TVSeminars تهیه و منتشر گردیده است. در این وبینار ابتدا به معرفی مسئله سنگ ریزش پرداخته شده است و سپس مهم ترین پارامترهای دخیل در این پدیده مورد بررسی قرار گرفته اند. در ادامه، الزامات مورد نیاز برای مدلسازی و تحلیل سنگ ریزش به شکل مختصر توضیح داده شده اند. همچنین نمونه ای از تحلیل احتمالاتی سنگ ریزش ارائه گردیده و نتایج حاصل برای توسعه یک پلتفرم احتمالاتی جهت طراحی سازه های حائل در برابر سنگ ریزش مورد بررسی قرار گرفته اند. این وبینار برای دانشجویان، پژوهشگران و عزیزان مشغول در پروژه های مهندسی مرتبط می تواند مفید باشد و دیدگاه بسیار خوبی برای برخورد با پدیده سنگ ریزش را در اختیار مخاطب قرار می دهد.
این سخنرانی در کنفرانس ICE2022 International Conference on Istanbul and Earthquake ارائه گردیده و به نحوه ارزیابی احتمالاتی ارتعاشات زمین تحت بار انفجار پرداخته است. در واقع به دلایل مختلفی از جمله حفاری های زیرزمینی، حفر تونل و یا فعالیت های معدنی گاهی نیاز است که مواد منفجره ای را در داخل زمین قرار داده و منفجر نماییم. امواج ناشی از این انفجارات باعث خوردگی زمین در اطراف محل انفجار، رشد ترک های شعاعی در محدوده وسیع تر و ارتعاش زمین در محدوده گسترده ای در اطراف محل انفجار می شوند. در این سخنرانی نحوه تخمین ارتعاشات زمین در فاصله دلخواه از محل انفجار تشریح شده و سپس بیان می شود که چطور این ارتعاشات را می توان به شکل احتمالاتی بیان کرده و از آن در طراحی های ژئوتکنیکی استفاده نمود. این سخنرانی به شکل آنلاین و به زبان انگلیسی ارائه گردیده است.
شبکه های عصبی عمیق کانولوشنی نوعی خاص از شبکه های عصبی عمیق هستند که در کاربردهای مختلفی از جمله طبقه بندی تصاویر (image classification)، بخش بندی تصاویر (image segmentation) تشخیص عوارض و ... استفاده گسترده ای دارند. در این ارائه در قالب یک کارگاه دو جلسه ای، به مبانی تئوری و پیاده سازی شبکه های عصبی عمیق کانولوشنی پرداخته می شود. در بخش تئوری، به نحوه عملکرد لایه های مختلف این شبکه ها پرداخته شده و در بخش عملی، پیاده سازی آن در محیط پایتون به صورت کاملاً عملی و تشریحی ارائه می شود. در این کارگاه، شرکت کنندگان با مفاهیم اساسی شبکه های عصبی عمیق کانولوشنی آشنا می شوند و با استفاده از پایتون، به صورت عملی، شبکه های خود را پیاده سازی می کنند.
محتوای این ورکشاپ در حال ویرایش می باشد و به زودی در وبسایت بارگذاری می شود.
در این ارائه به موضوع پیش بینی گسترش کووید 19 با استفاده از مدل های احتمالاتی پرداخته شده است.
ابتدا یک مدل پیشنهادی جهت شبیه سازی گسترش پاندمیک ارائه شده است. سپس با استفاده از روش نمونه گیری مونت کارلو الگوریتمی جهت بهینه سازی و فیت کردن سیستم معادلات دیفرانسیل فرکشنالی بر داده های واقعی ارائه گردیده است. همچنین نحوه محاسبه احتمال فراگذشت نتایج نیز مختصرا اشاره شده است.
این ارائه به زبان انگلیسی می باشد و جهت آشنایی با موضوع و ایجاد انگیزه در انجام پژوهش های بیشتر در این حیطه در اختیار مخاطبان عزیز قرار گرفته است.
سیاست “مبتلای صفر” در برخورد با کووید 19 به معنای کاهش تعداد مبتلایان به مقداری نزدیک به صفر می باشد که برای مدت زیادی به منظور کنترل و پیشگیری از انتشار بیماری در چین به کار گرفته شده است. برای اجرای این سیاست، چین از تکنولوژی های پیشرفته، ازجمله شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی، استفاده کرده است. در این ارائه کوتاه به بررسی سیاست “مبتلای صفر” و نحوه پیاده سازی آن با استفاده از زیرساخت های IT پرداخته شده است. نکات ارائه شده در این ویدیوی کوتاه، می تواند به عنوان راهکاری برای کنترل مؤثر بیماری ها و اپیدمی ها در آینده مورد استفاده قرار گیرد. به علاوه، این ارائه می تواند به عنوان الگویی برای سایر کشورها در مقابله با بیماری ها و اپیدمی ها، مورد استفاده قرار گیرد.
محتوای این سخنرانی در حال ویرایش می باشد و به زودی در وبسایت بارگذاری می شود.
در این ویدیوی کوتاه، که توسط دوستان عزیز در مجموعه “مکتب خونه” منتشر شده است، به معرفی رشته مهندسی عمران پرداخته شده است. در این ویدیو، ابتدا به معرفی دروس و رشته گرایش های مهندسی عمران پرداخته شده است و سپس سعی شده است تا یک بررسی اجمالی بر بازار کار مهندسی عمران و فرصت های شغلی موجود در این حوزه ارائه گردد. انتخاب رشته مناسب و منطبق با علایق و توانایی های شخصی برای پیشرفت دانش آموزان و تامین آینده بهتر برای آنها بسیار مهم است. لذا، این ویدیو می تواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی مفید برای داوطلبانی که به دنبال انتخاب رشته مهندسی عمران هستند، مورد استفاده قرار گیرد. از این رو به عزیزانی که داوطلب ورود به دانشگاه هستند و علاقه مند به اطلاع از رشته مهندسی عمران هستند، پیشنهاد می شود که این ویدیو را مشاهده کنند.
سد Hoover، یکی از بزرگترین پروژه های سد سازی در آمریکا و به عنوان یکی از اولین سدهای ساخته شده در این کشور شناخته می شود. این سد با ارتفاع ۲۲۶ متر و طول ۳۸۰ متر، یکی از بزرگترین سدهای بتنی جهان است که بر روی رودخانه Colorado ساخته شده است. این سد، که در دهه ۱۹۳۰ ساخته شده، به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه سد سازی در آمریکا شناخته می شود و تجربیات بسیاری از سدهای ساخته شده در آینده، از جمله سد Glen Canyon و سد Parker، حاصل تجربیات بدست آمده از ساخت سد Hoover بوده است. در این ویدئوی کوتاه چند دقیقه ای نگاهی بر سد Hoover و پروژه های سد سازی دیگر بر رودخانه Colorado می پردازیم.
اگر از سخنرانی ها، ورکشاپ ها و ارائه های فوق موردی هست که مد نظر و مورد علاقه شما قرار گرفته و علاقه مندید که مطالب بیشتری در رابطه با آن فرا بگیرید می توانید از طریق لینک زیر با ما در میان بگذارید تا در آینده مطالب بیشتری در مورد آن از زبان دکتر شاداب فر منتشر نمائیم.